OIJOIJOI!

-nykysirkusfestivaali

Finlaysonin alueella

3.-5.9.2021

AIKATAULU

PE 3.9.

KLO 16-20 RestArt

KLO 18 Sommitelma

LA 4.9.

KLO 13-20 Terveisin, Sirkus

KLO 13-21 RestArt

KLO 13-20 Sirkusleffat

KLO 14 Nuorameditaatio

KLO 15.15 Oijoijoi-tervehdys

KLO 18 Katolla

KLO 20 Katolla

 

SU 5.9.

KLO 11-14 RestArt

KLO 12-13 Keskustelutilaisuus

KLO 13-17 Terveisin, Sirkus

KLO 13-17 Sirkusleffat

KLO 15 Sommitelma

 OHJELMISTO

Ohjelmisto täydentyy elokuun ajan

Ohjelmisto on suunniteltu korona-turvalliseksi jotta monimuotoisesta nykysirkuksesta päästään nauttimaan myös tiukempienkin rajoitusten aikana.

Tapahtumassa noudatetaan väljyyttä ja yleisökapasiteetteja voimassaolevien rajoitusten mukaan.

Tapahtumassa sisätiloissa myös maskipakko.

TERVEISIN, SIRKUS

Täsmäteatteri

Koettavissa itsenäisesti 4.-5.9.

Terveisin, Sirkus on kirjemuotoinen, osaksi Oijoijoi-nykysirkusfestivaalia varten valmistettu esitys, joka on koettavissa Finlaysonin alueella festivaalin ajan. Esitys alkaa kotiin postitettavalla kutsukortilla, jota festivaalin infopisteellä näyttämällä katsoja saa muut esitykseen liittyvät materiaalit. 

 

Terveisin, Sirkus haastaa katsomaan Finlaysonin aluetta kuin sirkusta ja siten  kokemaan alueen ja sirkuksen uudella tavalla. Tämän esityksen katsoja on samalla sen esiintyjä ja tirehtööri ja pääosaan nousevat myös rakennukset, esineet ja asiat. 

Terveisin, Sirkus on uusi versio Täsmäteatterin keväällä 2020 poikkeusoloihin toteuttamasta kirjemuotoisesta Terveisin, Teatteri -esityksestä. Terveisin, Teatteri nostettiin Kulttuuritoimitus.fi:ssä kaksi kertaa Parasta juuri nyt -listalle ja se myytiin loppuun nopeasti. 

Terveisin, Sirkus -esitykseen on myynnissä vain 30 kpl lippuja, joten mikäli haluat kokea esityksen, kannattaa olla nopea lipunmyynnin avautuessa!

Huomaathan että Terveisin, Sirkus – liput ovat myynnissä vain su 29.8. asti!

Liput: 12€

Lippukauppaan tästä.

 

RESTART

Circ2M

3.9. klo 16-20

4.9. klo 13-21

5.9. klo 11-14

Vooninki

MAKSUTON

 

Kolme päivää. Satoja kiloja elämää, väreilevää materiaa matkaa tilassa täydentymisen partaalla: tullakseen hetkellisesti joksikin, purkautuakseen ja rakentuakseen uudelleen. RestArt on muuttuva installaatio, meditatiivinen tila levolle ja taiteelle, missä kulkijalla on mahdollisuus kokea teosta koko kehollaan. Teos on tunnustus elämän sykliselle kiertokululle. Siinä tiivistyvät köysien, kehojen ja äänien olemukset. Lähtökohtana on matka, kokemus ja tilan asuminen erityisillä tavoilla.

Circ2M (Myrsky Rönkä, Marjut Hernesniemi) on maailmaa ihmettelevä taidekumppanuus, jonka juuret ovat mm. ilma-akrobatiassa, ikkunaverstaalla ja postin lajittelukeskuksessa. Kaksikolle sirkus on avoin käsite, joka sellaisenaan, ilman suljettuja rajoja, saa elää ja kehittyä.

 

Installaatio sisältää useamman osion joiden tarkempi aikataulu täydentyy pian.

 

NUORAMEDITAATIO

Netta Reunanen / Zero Gravity Company

La 4.9. klo 14

Väinö Linnan aukio

MAKSUTON

 

Astun askeleen vaijerille. Hengitän. Olen.

Vaijerilla kävellessä on juuri siinä hetkessä, tässä ja nyt. Parhaimmillaan tuntuu, että yhtäkkiä jokaisen sekunnin sisään mahtuu monta hetkeä, jotka seuraavat toisiaan. Kävellessä on hyvin tietoinen kehon jokaisesta solusta ja liikkeestä. Ajatukset eivät hallitse minua, minä vain olen. Kyky olla läsnä hetkessä voimistuu.

”Tiedostan, kuinka polvi alkaa koukistua ja kuinka painonsiirto jatkuu jalalta toiselle. Miltä tuntuu kun kantapää osuu vaijeriin ja rullaan koko jalkapohjan läpi varpaiden vaijerista irtoamiseen asti. Miltä tuntuu kun paino on kokonaan yhden jalan varassa ja toinen jalka liikkuu ilmassa toisen jalan eteen. Tunnustelen, mikä osa jalkaa johtaa liikettä ja miltä ilmavirta tuntuu liikkuvassa kehon osassa. Tunnen, kuinka kantapää osuu vaijeriin, rullaus alkaa ja toinen kantapää taas irtoaa.”

60 minuuttinen nuorameditaatio tarjoaa katsojalle mahdollisuuden pysähtyä kuuntelemaan omaa itseään.  Julkisessa tilassa toteutettu teos kutsuu katsojakseen myös satunnaisen ohikulkijan. Nuorameditaatiota voi seurata hyvältä tuntuvan ajan. Katsoja voi halutessaan osallistua meditaatioon  esimerkisi omia sisään- ja uloshengityksiä mielessä laskien.

Paikalta poistuessa keskity hetki askeliisi. Mitä tuntemuksia jalkapohjissasi on? Miltä kävelyalusta tuntuu? Miltä jalkapohjassa tuntuu kun nostat sen ilmaan?

Konsepti ja esiintyjä: Netta Reunanen

Puku: Annika Saloranta

Viuhka: Netta Reunanen ja Annika Saloranta

”Ole läsnä. Lämmin ja läsnä. Ole elävä ja valpas jokaisena elämäsi hetkenä.”
(Tenzin Wangyal Rinpoche)

SIRKUSLEFFAT

la 4.9. klo 13-20

su 5.9. klo 13-17

MAKSUTON

 

Finskun 4. kerroksen näyttelytilassa esillä nykysirkuselokuvia sekä -videoteoksia seuraavilta taiteilijoilta:

Lewellyn Simon

Miikki Heidi

Puranen Silja

Ravald Mira

 

SOMMITELMA

Ghia Lumia, Antero Mentu, Petri Seppä

pe 3.9. klo 18

su 5.9. klo 15

 

Sirkus Faktori on kutsunut kolme kiinnostavaa taiteilijaa luomaan uuden teoksen nimenomaan Oijoijoi!-nykysirkusfestivaalien katsojia varten.

Sirkustaiteilija Ghia Lumia, muusikko Antero Mentu ja livevisualisti Petri Seppä ovat työskennelleet yhdessä menneen kesän ajan ja luoneet lumoavan maailman liikkeelle, äänelle ja valolle.

 

Liput: 12€

Lippukauppaan tästä.

KATOLLA

Recover Laboratory

La 4.9.

klo 18.00 ja klo 20.00

Lähtö Väinö Linnan aukiolta

 

 

Recover Laboratory toteuttaa Finlaysonin alueelle surrealistista henkeä tihkuvan taidekokonaisuuden. Vanhan tehtaan katolle huipentuvaan taide-elämykseen sinut johdattelee lempeä, mutta omintakeinen opas. “Katolla” on salaperäisen tunnelman höystämä matka, jossa aika hetkeksi pysähtyy. Kokonaisuus ammentaa nykysirkuksesta, kuvataiteesta ja performanssista. Tule kokemaan taide yläilmoista ja näe Tampere uudesta perspektiivistä!

Recover Laboratory on Sofi Häkkisen, Miradonna Sirkan ja Inna Huttusen luotsaama poikkitaiteinen taideryhmä. Teokset kumpuavat nykytaiteen, nykysirkuksen ja elämyksellisyyden kuohuvasta yhteentörmäyksestä – sulautuen yhteen musiikin, teatterin ja muiden taidemuotojen kanssa. RecLab toteuttaa jättimäisiä immersiivisiä labyrinttejä, sekä monitaiteisia teoksia paikkasidonnaisesti ja lavalle. Teosten yllä häilyy kiehtovan surrealismin tuntu, jossa mikä tahansa on mahdollista, aivan kuten tavallisessa arkipäivässäkin. Kokija kutsutaan pysähtymään ja kokemaan taiteen omalla tyylillään ja omaan tahtiinsa.

Katolla: Miradonna Sirkka, Sofi Häkkinen, Inna Huttunen, Anna Kankila, Samuli Kivelä, Rae Reinvall, Monia (Miina) Penttinen, Olli Majalahti, Arto Kostet

Esitys toteutetaan yhteistyössä Amazing City:n ja Cafe Katon kanssa.

 

PUKEUDUTHAN SÄÄN MUKAAN.

 

Liput: 12€

Lippukauppaan tästä.
JA VIELÄ LISÄKSI!  
Lipun ostaneilla on mahdollisuus jäädä esityksen jälkeen ihastelemaan tummuvaa iltaa Cafe Katolle nauttien festaritarjous- hintainen lasi kuohuavaa tai vaihtoehtoisesti suklaakakku lämpimän juoman kanssa!
Kuohuviinilasi 5€
Suklaakakku ja kaakao,tee tai kahvi 5€
Ota yhteyttä

sirkusfaktori@gmail.com