SIRKUS FAKTORI RY

Sirkus Faktori ry on yleishyödyllinen yhdistys, joka koostuu lähinnä sirkus- ja kulttuurialan ammattilaisista.

Yhdistys perustettiin vuonna 2017 tarpeesta saada Tampereelle ja Pirkanmaalle sirkusta ja alan ammattilaisia tukeva sekä alaa kehittävä helposti lähestyttävä toimija. Pirkanmaalla ja erityisesti Tampereella asuu ja toimii sirkusammatilaisia mutta yhteenkokoava voima on puuttunut. Sirkus Faktorin tarkoituksena on luoda tukirakenteita sirkusammattilaisten kentälle sekä mahdollisuuksia työllistyä täällä, paikallisesti.

Yhdistyksen perusarvoja ovat sosio-ekonominen sekä fyysinen esteettömyys, helppo lähestyttävyys, solidaarisuus ja yhteistyö. Suurinosa tapahtumista ja toiminnasta ovat näin ollen ilmaisia ja esteettömiä. Tapahtumia pyritään viemään ihmisten keskelle ja ammattilaisille tarjotaan toimintaa jonka he kokevat tarpeelliseksi.

Tällä hetkellä Sirkus Faktori toimii Tampereella sekä Orivedellä. Yhdistys järjestää toimintaa ja tapahtumia sekä ammattilaisille, harrastajille että sirkuksesta kiinnostuneille. Kävijöitä Sirkus Faktorin tapahtumissa, kursseilla ja residensseissä on vuosittain ollut n. 1000 henkilöä.

HALLITUS

HENNA LAPINLAMPI

Vanteet on päälajini mutta kaikenlaisten objektien kanssa tanssiminen ja liikkeen tutkiminen kutkuttaa mieltä. Taide ylipäätään on ollu isona osana elämääni jo lapsesta saakka. Inspiroidun uuden oppimisesta, siitä että tutusta asiasta löydän uuden puolen tai jotain outoa, kiehtovaa ja mullistavaa. Tykkään että mun mieli aukeaa tai että voin tarjota uuden näkökulman tuttuun asiaan. Erityisesti kiehtoo liike, meillä jokaisella on keho joka liikkuu, se voi olla pientä tai hyvin suurta tai koukeroista. Mutta se on just sun omaa liikettä, ainutlaatuista.

Maiju Saarimaa

Ajauduin puolivahingossa sirkuksen pariin teini-ikäisenä, kokovahingossa lukion jälkeen, kun kuulin Suomesta löytyvän ammattiin tähtääviä sirkuskouluja. Rakastuin hikiseen tekemiseen, lapsekkaaseen meininkiin ja keholla kikkailuun, mahdollisuuksiin ja välillä kääntöpuolena takavasemmalta hiipivään ahdistukseen. Nuorallatanssi vei kouluaikana sydämeni, mutta sen lisäksi tykkään hahmotella maailmoja lavalle, hakata exceleitä ja keittää kunnon kahvit koko työporukalle.

Maarit Utriainen

Ei musta koskaan pitänyt tulla taiteilijaa. Lapsena vain päätin että isona keinun trapetsilla Finlandian katossa. Ei se sen suurempi ajatus ollut. Tai urasuunnitelma. Toiseksi mun piti matkustaa ympäriinsä vapaaehtoistyöntekijänä pelastaen maailma. Tai edes jonkun maailma. Mut eihän siinä ihan niin käyny. Vaikka sirkuskouluun meninkin. Sitten päätin siirtyä lavan taakse. Pukeutua mustaan. Ja opetella sitomaan kukkia. Opiskella puutarhuriksi. Silti löydän itseni edelleen lavalta. Välillä äkkikäännöksistä ja mokailusta syntyy jopa taidetta. Ainakin tarinoita.

TUKIJAT

 

Ota yhteyttä

sirkusfaktori@gmail.com