SIRKUS FAKTORI RY

Sirkus Faktori on perustettu kolmen sirkusalan ammattilaisen toimesta. Perustamisen taustalla oli haave Tampereella toimivasta monipuolisesta sirkustilasta sillä sellaista ei kaupungista löytynyt. Sirkus Faktorin toiminta käynnistyi vuonna 2017 ja yhdistys toiminnan taustalle perustettiin vuoden 2018 alussa.

Sirkus Faktori ry:llä on nelihenkinen hallitus. Hallituksen puheenjohtajana toimii tamperelainen sirkustaiteilija Henna Lapinlampi.

HALLITUS

Kuvassa vasemmalta: Maarit Utriainen, Maiju Saarimaa, Henna Lapinlampi, Riikka Peltola ja Reija Tapaninen. Kuva: Mika Suikkanen.

HENNA LAPINLAMPI

Vanteet on päälajini mutta kaikenlaisten objektien kanssa tanssiminen ja liikkeen tutkiminen kutkuttaa mieltä. Taide ylipäätään on ollu isona osana elämääni jo lapsesta saakka. Inspiroidun uuden oppimisesta, siitä että tutusta asiasta löydän uuden puolen tai jotain outoa, kiehtovaa ja mullistavaa. Tykkään että mun mieli aukeaa tai että voin tarjota uuden näkökulman tuttuun asiaan. Erityisesti kiehtoo liike, meillä jokaisella on keho joka liikkuu, se voi olla pientä tai hyvin suurta tai koukeroista. Mutta se on just sun omaa liikettä, ainutlaatuista.

Jonna Leppänen

Olen seurannut suomalaista sirkuskenttää sivusilmällä yli kymmenen vuotta. Olen aina ottanut osaa sirkustaiteeseen vain katsojana ja kokijana. Haaveilen jongleerauksen alkeiden oppimisesta. Tällä hetkellä asun Tampereella ja työskentelen esittävien taiteiden alalla tuottajana. Saan olla mukana suomalaisen sirkustaiteen edistämisessä monessa eri roolissa työssä ja vapaa-ajallani – Sirkus Faktori on osa tätä palettia. Tampere ansaitsee aktiivisen ja näkyvän sirkusyhteisön!

Maiju Saarimaa

Ajauduin puolivahingossa sirkuksen pariin teini-ikäisenä, kokovahingossa lukion jälkeen, kun kuulin Suomesta löytyvän ammattiin tähtääviä sirkuskouluja. Rakastuin hikiseen tekemiseen, lapsekkaaseen meininkiin ja keholla kikkailuun, mahdollisuuksiin ja välillä kääntöpuolena takavasemmalta hiipivään ahdistukseen. Nuorallatanssi vei kouluaikana sydämeni, mutta sen lisäksi tykkään hahmotella maailmoja lavalle, hakata exceleitä ja keittää kunnon kahvit koko työporukalle.

Maarit Utriainen

Ei musta koskaan pitänyt tulla taiteilijaa. Lapsena vain päätin että isona keinun trapetsilla Finlandian katossa. Ei se sen suurempi ajatus ollut. Tai urasuunnitelma. Toiseksi mun piti matkustaa ympäriinsä vapaaehtoistyöntekijänä pelastaen maailma. Tai edes jonkun maailma. Mut eihän siinä ihan niin käyny. Vaikka sirkuskouluun meninkin. Sitten päätin siirtyä lavan taakse. Pukeutua mustaan. Ja opetella sitomaan kukkia. Opiskella puutarhuriksi. Silti löydän itseni edelleen lavalta. Välillä äkkikäännöksistä ja mokailusta syntyy jopa taidetta. Ainakin tarinoita.

TUKIJAT

Ota yhteyttä

sirkusfaktori@gmail.com