TAPAHTUMAT

Sirkus Faktori järjestää erilaisia sirkustapahtumia Pirkanmaan alueella yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Tapahtumista tiedotetaan verkkosivuilla ja Sirkus Faktorin Facebook-sivulla.

 

Oijoijoi! -nykysirkusfestivaali 3.-5.9.2021

Festivaali tuotetaan yhteistyössä Finlaysonin alueen kanssa. Lisätietoja tulossa!

 

 

MENNEET TAPAHTUMAT 

Circus Ruska festival 15.-16.2.2019 Tampereella

Tamperelaiset sirkustoimijat tekevät yhteistyötä helmikuussa, kun Sirkus Faktori toteuttaa kaksi tapahtumaa yhteistyössä Circus Ruska Festivalin kanssa. Sirkus Faktorin tapahtumat toteutetaan osana Ruska Festivalin ohjelmistoa ja ne on suunnaattu erityisesti kotimaisille sirkusammattilaisille.

Circus Ruska Festival käynnistyy perjantaina 15.2.2019 klo 15-17 Keskustelu sirkustaiteesta –tapahtumalla Hiedanranna kartanolla. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille. Kutsumme erityisesti sirkustaiteilijoita ja sirkustaiteen opiskelijoita osallistumaan keskusteluun. Myös festivaaliyleisö ja muut kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita! Keskustelua viitoittaa ja sirkustaiteen äärelle johdattelee esityskriitikko ja tietokirjailija Maria Säkö.

Osallistuminen keskusteluun ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

Lauantaina 16.2.2019 klo 11-13 Hiedanrannan kartanolla järjestetään Sirkusbrunssi. Sirkusbrunssi on sirkustaiteilijoiden ammatillisen jakamisen paikka pienessä luottamuksellissa joukossa ruuan äärellä. Brunssi on suunnattu erityisesti suomalaisille sirkustaiteilijoille, sekä kokeneille että vastikään ammattikentälle siirtyneille. Brunssilla on tarkoitus jakaa sirkustaiteilijuuteen ja ammattitaiteilijan arkeen liittyviä kysymyksiä, kokemuksia ja haasteitakin. Brunssin emäntänä toimii näyttelijä ja klovni Laura Rämä.

Brunssille on ilmottauduttava ennakkoon, viimeistään 31.1.2019. Brunssin osallistujien määrä on rajattu ja brunssin osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautuminen
Sirkusbrunssille on  ilmoittauduttava ennakkoon, 31.1.2019 mennessä. Brunssille ilmoittaudutaan Sirkus Faktorin kurssi-ilmoittautumislomakkeella alla olevan linkin kautta. Kerro ilmoittautumisesi yhteydessä, mikä sinua askarruttaa sirkusammattilaisena toimimisessa, minkä kysymyksen parissa olet paininut viime aikoina. Kyseessä voi olla hyvin konkreettinen kysymys tai laaja aihepiiri. Kerro lisäksi, mitä olet oppinut ammatissasi. Minkä kuopan olet jo ylittänyt tai millaisia oppeja haluaisit jakaa muiden sirkustaiteilijoiden kanssa. Voit kirjoittaa vastauksesi edellä oleviin kysymyksiin lomakkeen kohtaan “Muuta huomioitavaa”. Voit jättää tämän tapahtuman kannalta epäoleelliset kohdat lomakkeella täyttämättä.

Lisätietoja: sirkusfaktori[at]gmail.com

 

HIEDANRANNAN KAAMOSKINKERIT

“Kaamos eli polaariyö on vuotuinen ajanjakso, jonka aikana aurinko ei nouse horisontin yläpuolelle”

Hiedanrannan toimijat käyvät kaamoksen kimppuun 24.11.2018. Luvassa on erilaisia kädentaitojen työpajoja Pajalaisten kanssa ja Kartanon kahvilassa nautitaan glögiä ja joulutorttuja. Lauantai-ilta huipentuu sirkusesityksiin Kuivaamossa.

Hiedanrannan Pajalla on avoimet ovet käsityöläisten ja taiteilijoiden tunnelmallisiin työhuoneisiin klo 16-20. Kävijöillä on mahdollisuus osallistua maksullisiin työpajoihin, joissa valmistetaan jouluisia koristeita.

Sirkus Faktori järjestää Kaamos Kinkereiden sirkusesitykset klo 20.00 Kulttuurikeskus Kuivaamossa. Illan aikana lavalla nähdään kattaus suomalaisia sirkusammattilaisia. Osa illan taiteilijoista on kuluneen vuoden residenssitaiteilijoita, toiset Tampereelle houkuttelee samana viikonloppuna järjestettävä sirkuksen ammattilaisille suunnattu Muodon manifestit-kurssi.

Sisäänpääsy esityksiin on maksuton.

Kartanon kahvila on auki klo 11-17. Kahvillassa nautiskellaan Kartanon tunnelmasta ja omalla reseptillä valmistetuista joulutortuista ja glögistä.

Mikä voisikaan olla parempaa hoitoa pimenevään marraskuuhun!

Saavu paikalle ihailemaan taidokkaita sirkusesityksiä, nauttimaan lämpöisestä tunnelmasta ja saamaan valohoitoa pimeyttä vastaan!

Tapahtumapaikkana toimii Hiedanrannan Pajalaisten työhuoneet, Kartanon Kahvila sekä Kulttuurikeskus Kuivaamo (Tampere).

 

 

 
Ota yhteyttä

sirkusfaktori@gmail.com